Har du besøgt Øm Kloster til et af museets arrangementer, så har du måske smagt på Øm.
Måske har du til Mad og Øl på Øm stået i bryghaven en lun sensommerdag i august med en smagsprøve fra Klosterbryggeriet i den ene hånd og en varm indbagt pandekage med æblenøddefyld i den anden hånd. Eller du har sat tænderne i et varmt pandebrød, som du lige har bagt over bål en kølig oktoberdag og varmet dig på en kop varm klosterdrik til Museum i lommelygtens skær? Så kender du måske smagen af Øm.
Her er et udvalg af opskrifter på mad og drikke, der er smagt på Øm.
Afdryppet tykmælk med blåbærmos
Smagt til Mad og Øl på Øm. Se opskriften her
Stjernedrik
Smagt på Øm til museum i lommelygtens skær i efterårsferien Se opskriften her
Pandekage med æblenøddefyld
En mundfuld af himmeriget. Smagt til Mad og Øl på Øm. Se opskriften her
Pandebrød
Dem har vi lavet rigtig mange af i efterårsferien. Supernemt, børn og bedsteforældre elsker dem. Se opskriften her
Munkesuppe
Munkene måtte ikke spise kød fra dyr med 4 ben, og de måtte kun bruge hjemlige krydderier - her er Kogekonens version af munkenes suppe, smagt på Øm i efterårsferien. Se opskriften her
Ølkage
Bestod du krydderiquizzen? så stod denne opskrift på dit diplom. Se opskriften her